Thursday, January 24, 2008

Ellujäämise kunst


Kas oskate öelda, kui mitu inimest elab Tais? Või mitmendal kohal on Tai oma rahvaarvult maailmas?


CIA hinnangul elas Tais 2005. a 65 444 371 elanikku ja oli seetõttu maailmas Hiina, India, USA, Indoneesia, Brasiilia, Pakistani, Bangladeshi, Venemaa, Nigeeria, Jaapani, Mehhiko, Filipiinide, Vietnami, Saksamaa, Egiptuse, Etioopia, Türgi ja Iraani järel auväärsel 19. kohal. Eesti platseerus selles edetabelis 148. kohal.


Kui arvestada, et nt 2003. a andmeil oli Tais 64 265 276 elanikku, siis ilmselt 2007. a oli neid juba üle 66 600 000 inimese. Osad allikad aga väidavad, et 67-68 000 000 piir on juba ammu ületatud. Aga ega keegi seda arvu vist täpselt ei tea. Isegi mitte Kõigevägevam. Rääkimata siis veel statistikast.


Kuid üks, mis kindel - võrreldes eestlastega sigivad nad helikiirusel ja rasedus kestab neil ka ilmselt nagu koertel, st umbes kolm kuud. Sest mille muuga seletada nende ülikiiret rahvastiku kasvu.


Mina kui kõrvaltvaataja olen aru saanud, et kohalikele naistele meeldivad pigem valged kui kodumaised äbarikku mõõtu mehed. Niisamuti vastupidi - nagu paljud valged mehed eelistavad Tai naisi valgetele. Te küsite, miks?


Keskmine Tai naine ei vaidle mehele vastu, ei suru peale oma arvamust, ümmardab oma meest, on kodukeskne, kasvatab lapsi, hoolitseb enda välimuse eest (et mitte öelda otse välja, et näeb välja nagu anorektiline prostituut), ei tee karjääri jne jne jne.


Kuid ilmselt peitub peamine põhjus, miks eelistatakse Tai naisi valgetele, puhtas pragmatismis - kui valge mees tahab alaliselt siia tulla ja hakata edukalt äri ajama, on tal kergem saada elamis - ja tööluba, pluss ühiskondlik toetus, kui ta on abielus taikaga ja sellest liidust on sündinud ka lapsed.


Valged mehed teadvat veel rääkida, et Tai naine on loomult ellujääja. Mis tähendab, et välise ja hapra ning keerulise minevikuga kesta taga, kellele iga endast lugupidav mees peab ju hakkama kaasa tundma ning aitama, olla peidus osav shaakal.


Milles siis nn shaakaliks olemine väljenduvat? Tai naine keeravat osavalt ümber sõrme 2-3 valget meest, kes talle hakkavad hiljem igakuiselt pappi saatma. Summa ei ole küll suur, aga tagavat naisele mõnusa äraelamise. Mäletatavasti oli Tais normaalne kuupalk umbes 8000 bahti. Kusjuures ükski mees ei tea teiste meeste olemasolust midagi. Kokku nad ka kunagi ei satu, sest naine juba oskab vastava graafiku eest hoolitseda. Sama käekiri olla naistel ka naaberriikides.


Või teine näide. Minu eestlasest naabrimehe majja ronis korduvalt üks kohalik Tai naine isegi üle 2-meetrise betoonist aia, mille ülemine äär oli palistatud teravate klaasikildudega. Jõudnud aeda, puges naine õhuluugi kaudu magamistuppa ning kohe vupsti otse talle teki alla... Kes teab, mis tolle naise mõtteis mõlkus. Igatahes eesmärk pühendas abinõu.


Elagu ellujääjad!

No comments: