Sunday, January 20, 2008

My name is Jenny

Oma esimeses blogis tõin ühe põgusa näite kaosest ja korra tekkimisest liikluse näitel. Lisaks meenub nende suhe tuleohutusse. See tähendab, et normal on põletada oma prahti, mida siin on ikka uskumatutes kogustes, kus siis ikka mujal kui puu all?!? Ja uskuge või mitte - buddha hoiab ka siinmail lolle ja joodikuid - sest tagajärjeks ei ühtegi tulekahju! Vähemalt meie ei ole ühestki kuulnud ja sellest ei kirjuta ka Phuket Gazeta.

Või teine näide, kuidas meil on harjumatu vaadata, mismoodi nemad maju ehitavad. Kohalikud ronivad mööda objekti ringi nagu tõelised primaadid kasutamata sealjuures mitte ühtegi julgestust, kiivrit vms. Ja tellingud on ka muuseas bambusest. Isegi pilvelõhkujate ehitamisel kasutavad nad bambustellinguid. Ühtlasi vaatavad nad väga umbusklikult Euroopast tulnud kinnisvara arendajaid, kes nõuavad neilt eurostandartitele vastavaid tellinguid, kaitsekiivrite kasutamist, 
korralike tööriiete kandmist jt ohutusnõuete täitmist.

Ehitaja saab muuseas 200-500 bahti päevas. Meil nt teenib korralik ehitusmees 200-500 krooni tunnis. Vähemalt ajal, kui oli veel kinnisvarabuum. Palgavahe on ikka meeletu. Näiteks kui palkadest veel rääkida, siis oma ala tunnustatud rätsep, kes vihub tööd teha 24/7, saab kuus kätte ei rohkem ega vähem kui 8000 bahti (ca 2600 krooni). Kõige kõvema teenistuse saavat aga maailma vanima ameti pidajad. Ja neid siin maal juba jagub! Eriti transseksuaale ehk ladyboysid, kes on orienteeritud eelkõige meestele.

Ladyboy on sünnipäraselt meessoost inimene, kes on kujundanud aja jooksul endale naise välimuse, kannab naisteriideid ning käitub nagu tõeline naine. Kirurgiliselt või hormoonide abil on ladyboyl ümber kujundatud rinnad jm kehaosad, mõnikord ka suguelundid.
Kõige minevam "kaup" pidavat aga olema ladyboy, kellel mehe au on teadlikult alles jäetud. Sest nii müüvat nad ennast oluliselt paremini ja/või ilmselt ka veidi kallimalt kui minu suguõed. Eestalsed muuseas kutsuvad siinseid ladyboysid "Tiitudeks" (lühend sõnast "transvestiit"). 

Märkimisväärne osa nn Tiitudest on kahjuks või õnneks ebaõnnestunud operatsiooni tagajärjed. Mis tähendab, et lisaks sootule näolapile on neil mehisemad käed, õlavööde, madal hääletämber, olematud kitsad puusad, kohmakas rüht ja kõnnak, tavatult palju meiki ning kõik see on omakorda pakendatud eriti väljakutsuvasse riietusse. 

Igatahes on päris naljakas, kui keegi ennast tutvustab a la näitleja Raivo E. Tamme hääletämbril: "Hello, my name is Jenny!"

No comments: